Senaste nyheterna

Westin Palace Hotell i Madrid

admin Europa

Det finns mängder av bra hotell i Madrid men vill du bo riktigt exklusivt på ett hotell i centrala Madrid ska du titta lite närmre på Westin Palace Hotell.

Westin Palace Hotell ligger tvärs över gatan från parlamentet mitt i den så kallade gyllene konsttriangeln. Från hotellet har du promenadavstånd till några av världens främsta museum som exempelvis Pradomuseet, Reina Sofia och Thyssen. Du har också promenadavstånd till det kungliga palatset och operahuset. Det går med andra ord inte att bo så mycket mer centralt i Madrid.

Själva hotellet håller en mycket hög standard och de dryga 400 rummen är inredda med högkvalitativa sängar och antika möbler. I badrummen finns exklusiva badkar från Heavenly Bath. Lämnar du rummet kommer du snabbt märka att Westin Palace Hotell har mycket mer att erbjuda sina gäster.

Westin Palace Hotell är bland annat berömt för sin takkupol i färgat glas. Under kupolen serveras det under morgonen en fantastisk frukostbuffé. Senare på kvällen serveras här cocktails i Palace Bar. Just baren är känd från en av Hemingways tidigare böcker.

Westin Palace Hotell i Madrid
Westin Palace Hotell i Madrid

Det centrala läget, tillsammans med hotellets tradition och standard, har gjort Westin Palace Hotell till ett av det mer exklusiva i Madrid. Så om du har de pengar som behövs för att bo här ska du definitivt överväga detta hotell. Klicka här för aktuella priser och tillgänglighet.

Övriga hotell i Madrid

Madrid är verkligen en världsstad och det finns ett mycket bra utbud av hotell här. Alla är självfallet inte av samma kvalité som Westin Palace Hotell men generellt sätt är standarden bra. Det finns också ett bra utbud av lite billigare hotell i Madrid men då ligger de oftast inte så centralt.

Oavsett vilket hotell du väljer att boka vill vi tipsa om att säkerställa att hotellet har luftkonditionering. Besöker du Madrid under sommarmånaderna kan hela vistelsen förstöras av att du bor på ett hotell utan luftkonditionering då de inte sällan blir över 40 grader varmt i Madrid under sommaren.

Slutligen kan det också vara bra att läsa igenom vad tidigare gäster har haft för intryck av hotellet. Ganska ofta kan det komma upp intressanta aspekter kring ett hotell när man börja läsa dess recensioner.

Se & göra i Madrid

När du väl valt hotell vill vi ge ett par snabba tips om saker att se och göra under en vistelse i Madrid.

Kultur

Är du intresserad av konst och kultur finns de få städer som är bättre lämpade än Madrid. Några av världens främsta museum finns i Madrid och hela stadens arkitektur och smala gator och gränder är fantastiska att uppleva för alla med intresse för kultur och historia.

Mat & dryck

Madrid verkligen kryllar av restauranger och små barer och även om de flesta är mycket bra kan det vara värt att kolla upp ett par innan du kommer till staden. Har du inte redan bokat bord rekommenderas ett besök till torget Puerta del Sol som anses vara den mest centrala platsen i hela Madrid. Här finns ett mycket bra utbud av restauranger och känner du dig lite spontan rekommenderas att du vandrar runt en stund i området kring Puerta del Sol och kollar på menyer.

Sport

Sport är stort i hela Spanien och Madrid är absolut inget undantag. Den sport som är ohotat etta i Madrid är fotboll och staden har två verkliga storlag; Real Madrid och Atlético Madrid. Gillar du fotboll ska du definitivt försöka att se en match på plats men tyvärr kan det vara ganska knepigt med biljetter då i princip alla hemmamatcher är fullsatta.

Lycka till!

Comments are currently closed.