Senaste nyheterna

Behåll formen på resan – tre tips

indago Sverige

Tränar man hårt kan en resa kännas som ett avbrott som potentiellt kan förstöra formen. Visserligen kan det vara läge att unna sig lite under en resa eller en semester, men många vill nog gärna bibehålla den form de har tränat upp sig till på hemmaplan. Det finns vissa saker man kan tänka på, innan man bokar resan, för att vara säker på att man har möjlighet att behålla formen. Vissa väljer dock att boka träningsresor, där träningen är en aktiv del av dagarna på semestern.

 

Bland annat gäller det att ta med vissa saker hemifrån. Ta med dig det bästa proteinpulvret du har, eventuellt något mindre träningsredskap och boka biljetten. Läs mer om hur du kan göra för att behålla formen på träningsresan nedan.

Butiker i närheten

Behöver du köpa saker under resan för att kunna träna på som vanligt? Om du till exempel äter mycket proteinpulver, kanske det känns som onödig packning att ta med pulver för hela resan om du ska vara borta länge. Ta då reda på om det finns en hälsokostbutik någonstans nära hotellet eller på vägen från flygplatsen. Ett tips är att inte ta bara ta det billigaste proteinpulvret om du inte känner igen varumärket – sannolikheten är stor att det låga priset är möjliggjort av bristande kvalitet.

 

Om inga bra butiker finns där du befinner dig

Om inga bra butiker finns där du befinner dig, kan du behöva gå online för att hitta det du söker. Ett tips kan vara att skeppa grejerna från Sverige, så att du får det varumärke som du är van vid. Många sidor finns på nätet där du kan hitta olika former av kosttillskott, till exempel www.proteinpannkaka.se

Har hotellet gym?

Att hotellet har ett gym är viktigt för att kunna hålla i sig form. Ett gym är man givetvis mer eller mindre beroende av, beroende på vilket sätt man tränar på. Äter du till exempel proteinpulver och tränar bänkpress – ja, då är ett gym mer eller mindre nödvändigt för att du ska kunna fortsätta med träningen även under resan. På sidor som Hotels.com kan du enkelt se vilka hotell som har gym och inte.

För dig som konditionstränar

Satsar du mer på konditionsträning, kan det fungera att helt enkelt springa utanför hotellet. I sådana fall är det en god idé att på förhand titta ordentligt på hotellets läge. Finns det bra joggingstråk? Om du inte kan se det på förhand, genom bilder, kan du helt enkelt ringa hotellet och fråga. Bokar du ett hotell beläget väldigt centralt i en storstad, kan det bli svårt, eller åtminstone inte särskilt trevligt, att ta en joggingtur på en trottoar med väldigt lite utrymme.

Comments are currently closed.