Senaste nyheterna

Hotell i Simrishamn

indago Sverige

Om du vill njuta av en semester i Skåne, testa att besöka Simrishamn i Skåne.

Simrishamn är en tätort som ligger på Österlen i Skåne och det är den största orten på Österlen. Simrishamn hette från början Svimraros, som enligt vissa kan betyda ”oset”, alltså själva mynningen på ån Svimber, som rinner sakta. Själva ån det talas om är Tommarpsån. Runt ån kom en bebyggelse att växa fram under vikingatiden, som sedan utvecklades och växte tack vare att det var ett mycket viktigt fiskeläge med många och stora sillfångster. Det var troligen på grund av detta som Simrishamn under 1200-talet fick sina stadsprivilegier.

Under den danska medeltiden var Simrishamn även en viktig hamn för trafik mellan Skåne och Bornholm. Simrishamn har haft en långsam utveckling, precis som Österlen och har även blivit en form av huvudstad för just Österlen.

Se och göra i Simrishamn

Om du befinner dig i Simrishamn så finns det en hel del att både se och göra. Turismen är som störst här och många av alla sevärdheter är samlade här eller kring staden. Är du en vinfantast bör du inte missa Nordic Sea Winery, som är Nordens största vineri. Här finns både möjligheten att lära dig om framställningen om vin, som att njuta av den goda drycken till en bit mat.

Så Simrishamn har ett perfekt läge för fiske, varför inte testa på att fiska lax? Från hamnen i Simrishamn kan du åka med turer som är under en hel eller en halv dag.

Om du gillar gamla fina byggnader, missa inte S:t Nicolai kyrka som byggdes på 1100-talet. När kyrkan byggdes, så gjordes den det i vacker grå hallasten. Tyvärr valde man sedan att täcka allt med grå betong. Den berömda skulptören Carl Milles besökte Simrishamn och lovade att om man knackade bort betongen, så skulle han låta kommunen köpa en skulptur billigt av honom. Idag svävar två skulpturer av Milles utanför kyrkan och den är åter tillbaka i sin ursprungliga form. S:t Nicolai kyrka har inte bara en vacker utsida med ett kor från 1161, ett långskepp från 1200-talet och ett torn från 1500-talet, här finns även en vacker utformad dopfunt, ett medeltida krucifix och Österlens äldsta votivskepp (kyrkskepp) från 1776.

Övriga saker att beskåda i Simrishamn är självklart havet och den vackra naturen runt omkring. Missa inte att besöka Österlens museum eller Apotekarens medelhavsträdgård. Du hittar även konstmuseet Gösta Werner, Rosentorget och mycket mer här!

För dig som vill göra mer än bara se vackra saker, så erbjuder Simrishamn både bra shopping och tillfällen att njuta av en god fika eller en bit mat på en av alla restauranger.

Boka hotell i Simrishamn

Simrishamn, Österlen och dess omgivning är något du bör ta flera dagar på dig att njuta av. Det finns gott om både hotell och vandrarhem att boka in dig på här om du besöker www.hotellsimrishamn.se. Det finns boendealternativ som passar alla typer av plånböcker.

Comments are currently closed.