Senaste nyheterna

Mindfulnes – Att resa för tystnaden

indago Sverige

När livet pågår för fullt och det känns som om tiden inte räcker till kan det vara dags för lite mindfulness. Oftast är det just den där känslan av att inte hinna med som är varningsklockan man missar. Samtidigt så kan det vara svårt för den som är van vid att alltid ha mycket omkring sig att stanna upp.

En tur upp i det blå

Då gäller det att hitta något som både har fart och samtidigt tvingar dig att ta det lugnt. Ett exempel kan tas från sidan flygaluftballong.se som just lyfter upp lugnet och stillheten som det unika med upplevelsen att flyga luftballong.

Mindfulness

Det här är verkligen mindfulness. Från ballongens korg kan man se staden breda ut sig under fötterna och samtidigt få avstånd till det hela och få känslan av hur små vi och våra problem egentligen är.

Tystnaden är en annan del av upplevelsen när man färdas ovanför livet som pågår på marken. Ljuden dämpas betydligt på sin väg upp för att späs ut av luften och omvandlas till ett mummel. Medan det enda som hörs från ballongen är luften till brännaren.

Vinden tar luftballongen dit den vill och passagerarna kan inte göra något annat än att följa med. En övning i att släppa taget och låta något annat styra. Något alla kan behöva men framför allt den som stressar för mycket eller har ett väldigt hektiskt liv.

En övning man ofta ger den som behöver koppla av är att sätta sig ner och glo. Det kanske inte alltid är så lätt men i en luftballong kan man helt enkelt inte låta bli. Och för den som inte lever ett hektiskt liv så passar en tur ovan mark minst lika bra. Det går helt enkelt inte att låta bli att njuta och garanterat komma lite gladare, lite lyckligare ner på marken.

Comments are currently closed.