Senaste nyheterna

Vadstena Klosterhotell

admin Sverige

Spektakulära hotell behöver inte alltid vara höga hus med galen arkitektur eller den allra lyxigaste inredningen. Ibland kan historiken i byggnaden räcka långt och så är fallet med Vadstena Klosterhotell.

Vadstena Klosterhotell är ett minst sagt unikt hotell där flera av de 75 rummen ligger i Birgittaklostrets gamla byggnader som är från 1200-talet. Det övriga rummen ligger i en betydliga yngre byggnad från 1800-talet. Miljön och historien kring klostret gör att Vadstena Klosterhotell är ett av Sveriges mer unika hotell och ska du bo i Vadstena rekommenderar vi dig en vistelse här.

Rummen på Vadstena Klosterhotell har en klassisk inredning men självfallet moderniteter som TV, Wi-Fi etc. I anslutning till hotellet finns inte mindre tre restauranger. Restaurang Munkklostret har öppet året runt och erbjuder en säsongsbetonad meny tillagad på ekologiska råvaror. De övriga två restaurangerna, Slottsvillan och Vadstena Klostercafé, har båda välbesökta terrasser med en fantastisk utsikt över Vättern och är normalt enbart öppna under sommarmånaderna.

Rum på Vadstena Klosterhotell
Rum på Vadstena Klosterhotell

Vadstena Klosterhotell är det största hotellet i Vadstena men också det hotell som generellt sätt oftast är fullbokat. Som med de flesta hotell numera går det utmärkt att boka online.

Att göra i Vadstena och omgivning

Vadstena är ett litet samhälle med cirka 5 000 invånare beläget längs den östra sidan av Vättern. Vadstenas läge och omgivande natur har gjort det till ett populärt resmål för turister under sommarmånaderna. Utöver att vistas i naturen och koppla av märks ett par sevärdheter utöver det vanliga i Klosterkyrkan och Vadstena Slott. Är du intresserad av gamla byggnader finns det också många äldre byggnader i den centrala delen av Vadstena.

När det gäller aktiviteter i Vadstena är kanske den främsta att koppla av. För de som spelar golf har Vadstena GK en populär golfbana och det finns flera bra golfbanor i närområdet.

Övriga Hotell i Vadstena

Det finns inte så värst många hotell i Vadstena och lyckats du inte boka ett rum på Klosterhotellet finns det mest mindre hotell och vandrarhem med undantag för Starby Hotell & Konferens. Starby Hotell & Konferens ligger i centrala Vadstena och har cirka 60 rum.

Vadstena är en sommarstad och det märks också i tillgängligheten av hotell. Under juli blir alla hotellen i princip fullbokade medan övriga tiden på året kan de rent utav vara öde. Så om du planerar ett besök hit under sommarsemestern finns det ingen anledning till av vänta med att boka ditt hotell.

Mycket nöje!

Comments are currently closed.