Senaste nyheterna

Pite Havsbad Hotell i Piteå

admin Sverige

Pite Havsbad utanför Piteå är mycket mer än bara ett hotell. Faktum är att Pite Havsbad är en av hela Nordens största turistanläggningar som lockar besökare från hela världen.

Pite Havsbad ligger cirka en mil söder om Piteå vid Piteälvens utlopp. Här finns en lång strand och redan på 1940-talet byggdes här ett flertal campingstugor. Idag finns här en enorm konferensanläggning och Piteås största hotell. 1995 invigdes ett äventyrsbad och successivt har Pite Havsbad byggts ut med allt fler aktiviteter och attraktioner som exempelvis go-cart, bowling och minigolf.

Hotell & Camping

Hotellet vid Pite Havsbad har hela 400 rum och det gör det till ett av de största hotellen i Norrland. Som gäst kan du ta del av alla de aktiviteter som Pite Havsbad erbjuder. Hotellet har även ett flertal populära restauranger och det är många företag som väljer att lägga sina konferenser här.

Om du vill njuta av strand och bad och inte vill bo på det stora hotellet finns det fortfarande mycket bra campingmöjligheter vid Pite Havsbad. Stugorna som byggdes på 1940-talet har renoverats och flera nya har byggts upp. Under sommarmånaderna är det dock ett stort tryck på både hotellet och campingen så om du vill vara säker på att få ett rum eller stuga bör du boka i god tid.

Äventyrsbad & SPA

1995 invigdes äventyrsbadet på Pite Havsbad. En av huvudattraktionerna är den dryga 80 meter långa vattenrutschkanan. Det finns även mindre vattenrutschkanor och andra vattenaktiviteter som gör det möjligt för hela familjen att umgås.

Pite Havsbad utanför Piteå
Vattentrutschkana i Pite Havsbad

Pite Havsbad har även en mycket populär SPA-anläggning som erbjuder ett flertal olika behandlingar för dig som vill ta chansen att bara koppla av en liten stund.

Om Piteå

Piteå är med sina dryga 20 000 invånare långt ifrån den största staden i Norrland men faktum är att Piteå är ett av de största turistmålen. En stor anledning till detta är just Pite Havsbad men det finns gott om andra saker att se i Piteå som förvandlats från en klassisk norrländsk stad med sågverk och pappersbruk till ett förstklassigt turistmål. Utöver naturen och Pite Havsbad är det flera olika evenemang som drar till sig turism.

Det evenemang som normalt lockar flest besökare till Piteå är Piteå Summer Games som är en stor fotbollsturnering, dragracingtävlingen Midnight Sun International och festivalen Piteå Dansar & Ler. Den sistnämnda lockar vanligtvis cirka 100 000 personer till Piteå.

Mer information

Om du letar efter hotell eller boende i Piteå rekommenderas http://www.xn--hotellpite-b6a.se/. Här presenteras samtliga hotell i Piteå och du kan också genomföra din hotellbokning online.

För mer information kring gatufestivalen Piteå Dansar & Ler rekommenderas deras officiella hemsida.

Comments are currently closed.