Senaste nyheterna

Burj Al Arab i Dubai

admin Mellanöstern

I Dubai byggs den ena häpnadsväckande byggnaden efter den andra. En av de första byggnaderna i Dubai som fick internationell uppmärksamhet var hotellet Burj Al Arab som idag anses vara ett av världens mest exklusiva hotell.

Burj Al Arab stod klart 1999 och vid dess invigning var det, med sina 321 meter, världens högsta hotell. Byggnationen av hotellet pågick i över fem år och Burj Al Arab står på en mindre konstgjord ö. Allt med Burj Al Arab är aningen speciellt. Det finns faktiskt inte ett enda hotellrum på Burj Al Arab. Däremot finns det 202 sviter som är bland det lyxigaste man kan tänka sig. Hotellet påstår själva i sin marknadsföring att det är världens enda 7-stjärniga hotell och det kan faktiskt finnas fog för detta påstående.

Utformningen av hotellet är tänkt att påminna om ett segel och totalt finns det 60 våningar. Högst upp finns det en helikopterplatta för hotellets gäster samt en mycket exklusiv restaurang som erbjuder en helt fantastisk utsikt över Dubai.

Hotell Burj Al Arab i Dubai
Burj Al Arab är ett av världens mest spektakulära hotell

Smakar det så kostar det brukar man ju säga. Är du intresserad av att bo här är det följaktligen nödvändigt att spendera en mindre förmögenhet. Men även om du antagligen inte har råd att bo här under din vistelse i Dubai rekommenderas att du besöker hotellet då det är ett av världens mest spektakulära.

Klicka här för aktuella priser och tillgänglighet på Burj Al Arab.

Övriga hotell i Dubai

Burj Al Arab var i särklass det mest exklusiva hotellet i Dubai när det stod klart 1999. Sedan dess har det byggts sanslöst mycket i Dubai och mängder av hotell som idag kan konkurrera med Burj Al Arab. Exempelvis ligger Burj Khalifa, som är världens högsta byggnad, i Dubai. Burj Khalifa är förvisso inte enbart ett hotell men det är möjligt att bo här och få en ännu mer spektakulär utsikt över Dubai än den du får från Burj Al Arab.

Ett annat gigantiskt byggprojekt i Dubai är deras konstgjorda öar, eller palmer som de också kallas. På dessa palmer byggs allt från bostäder till några av de mest exklusiva hotellen som världen har skådat. Det kanske mest uppmärksammade hotellet av dessa är Atlantis the Palm.

Hotell Atlantis i Dubai
Atlantis the Palm är ett flera nybyggda hotell i Dubai

Billiga hotell

Om du planerar ett besök till Dubai och inte vill spendera en mindre förmögenhet på ditt hotell ska du inte bli alltför deprimerad av hotellen som presenterats ovan. Faktum är det finns gott om billiga hotell i Dubai och även om de inte har all den lyx som Burj Al Arab har så är ändå standarden riktigt hög. Bland de billigare alternativen i Dubai är det främst lägenhetshotell som utmärker sig och dessa finns det gott om.

Med tanke på att utbudet av hotell i Dubai är så pass stort går det också ofta att få ett riktigt bra pris om man avvaktar med att boka in sista minuten då de flesta hotellen kraftigt sänker sina priser om de har obokade rum. Men för att göra detta gäller det att man har lite is i magen.

Comments are currently closed.